Ook afhaalpunt van groente en fruit van biologische tuinderij de 2 Linden
Leerlooierstraat Oss
Leerlooierstraat 57 5345 PK Oss
Ook afhaalpunt van groente en fruit van biologische tuinderij de 2 Linden
Afhaalpunt worden?
BoerInNatuur is nog klein maar we willen groeien. We willen onze producten zo makkelijk mogelijk bereikbaar maken. Daarom werken we met afhaalpunten. Bent u enthousiast over onze producten, maar is een afhaalpunt te ver fietsen, dan kunt u misschien zelf een afhaalpunt worden!
We vragen daarvoor 1 dag per week toegang voor klanten tot uw tuinhuis of garage, en ruimte en stroom voor een tafelkoelkast. Neem contact met ons op voor meer informatie via wilco@boer-in-natuur.nl
Bestellen
Door het kopen van onze producten maak je niet alleen jezelf blij, je bent goed bezig op allerlei vlakken;
je zorgt voor meer biodiversiteit
je krijgt een kleinschalig en gevarieerd landschap
je helpt ons ideale landbouw realiseren: de kalfjes bij de koe houden, bomen in de wei, horens op de koe, en kruiden in het gras
nauwelijks voedselkilometers,
onbekommerd genieten van ambachtelijke, natuurlijke voeding
Dit is hoe het werkt:
Stuur ons een mail op Wilco@boer-in-natuur.nl en geef daarin aan wat je wilt bestellen, hoeveel en hoe vaak. Op donderdag bezorgen wij de bestelde producten bij het afhaalpunt bij jou in de buurt. Daar kun je ze vers ophalen. Wil je eens een keer meer of minder bestellen, dan kan dat natuurlijk.
Afhalen op de boerderij is beperkt mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.
BOERENYOGHURT
1L – 2 EURO
De yoghurt maken wij mild en dik, door het langzaam te laten rijpen bij een lage temperatuur. Het is een roeryoghurt, maar door voorzichtig te roeren blijft de structuur in stand. Het heeft dan wat weg van standyoghurt. Schud de yoghurt dus niet, behalve als je wilt dat deze dunner wordt. Elke week is de yoghurt iets anders, omdat deze reageert op de temperatuur waarop wij het enten en de temperatuur in de nacht. Ook de melk is wisselend van smaak, afhankelijk van wat de koeien hebben willen eten.
De meeste mensen hebben een voorkeur voor halfvolle melk. Daarvoor ontromen wij de verse melk, waarbij de room gebruikt wordt voor boter. De melk is gepasteuriseerd, maar niet gehomogeniseerd. Het is dus natuurlijk dat de melk bij stilstaan langzaamaan oproomt waardoor er een roomkraag bovenop de melk ontstaat. Deze kan je er door krachtig te schudden weer doorheen mengen, of eventueel afgieten. In een melkfabriek wordt de melk door een fijne zeef geperst waarbij alle vetbolletjes even klein worden, en daarna niet meer kunnen opromen.
Onze boter is een puur ambachtelijk product. De melk wordt geënt met karnemelk cultuur. Na 18 uur op 25 graden Celsius, karnen we de melk totdat er gele boterklontjes drijven in de spierwitte karnemelk. De natte en luchtige boter koelen we, en daarna wordt deze handmatig gekneed, totdat alle karnemelk eruit is. Dat is nodig om de boter houdbaar te maken. De boter wordt daarna afgevuld in kuipjes van 200 gram. Na koeling is de boter nog redelijk smeerbaar. Dat komt omdat de koeien in de wei lopen en daar jaarrond gras en kruiden kunnen eten. Daarom mag de boter grasboter heten. Melk van koeien die in de wei lopen, heeft duidelijk andere inhoudsstoffen dan van stal gevoerde koeien. En dat merken wij zelf in de zuivelruimte ook heel goed.
Botermelk ontstaat bij het maken van boter. Na 18 uur wordt deze melk gecentrifugeerd ofwel gekarnd. Dan drijft de boter als bolletjes in de spierwitte karnemelk die dan afgetapt en gebotteld wordt. Door deze ambachtelijke werkwijze is onze botermelk dikker en romiger, en veel lekkerder! In de fles ziet u soms bovenin nog kleine boterbolletjes die door de zeef heen zijn gegaan. En na enige dagen stilstaan komt er door ontmenging bovenop een laagje wei. Even afgieten of goed schudden en het is weer weg. Bij fabriekskarnemelk zult u dit nooit zien, want die is heel anders gemaakt, die is niet gekarnd, dit is aangezuurde magere melk. Helaas denken veel mensen daardoor dat karnemelk zuur is, wij willen laten proeven dat botermelk of echt gekarnde melk heerlijk smaakt, het hele jaar door.
Halloumi is kaas die geschikt is om te grillen of te bakken, het is een smakelijke vleesvervanger. Bij het maken van de kaas wordt deze na het persen gesneden in blokken van minimaal 200 gram en die worden gekookt op 88 graden in pekelwater. Daarna wordt deze vacuüm verpakt. De kaas krijgt pas echt smaak als je het goudbruin bakt. Dat doe je door deze te bakken of grillen op een relatief lage temperatuur zodat het krokante korstje heel blijft. Het kan zonder toegevoegde olie. Voor het grillen snijd je de kaas in plakken van 1 cm dik. Deze plakjes draai je een paar keer om totdat ze een korstje gevormd hebben. Eventueel kun je halloumi kruiden, in het originele recept zit munt toegevoegd. Wij hebben ook minder zout gebruikt dan in het traditionele recept. Eet smakelijk!
Havermoutpap staat inmiddels bekend als een van de gezondste (en gelukkig ook lekkerste) ontbijtjes. Ook wel ‘overnight oats’ genoemd. Onze havermoutpap is lekker dik en romig en heeft van nature al een licht zoete smaak. De grondstoffen voor de pap zijn volledig afkomstig van eigen land: melk van de koeien en havermout van de akkers, gemalen bij de Meesters van de Halm. Meer zit er niet in, maar dat is ook niet nodig. Ook lekker met vruchtjes uit het voedselbos. Zowel warm als koud te eten.
Onze legkippen lopen in de wei, in een mobiel kippenhok dat dagelijks verzet wordt zodat ze steeds vers eten hebben. De kippen rijden achter de koeien aan, en pikken insecten weg. Zo krijgen wij heerlijke eieren.
Kefir is een zuiveldrank op basis van rauwe melk. Door het langdurige fermentatieproces veranderd de melk in een licht koolzuurhoudende frisse drank. Het proces zorgt er ook voor dat dit een van de weinige producten is die rauwmelks verkocht mag worden. De houdbaarheid is lang.
Verzenden mogelijk per omdoos van 6 stuks. Prijs exclusief verzendkosten.
De haver is geteeld op de kleinschalige akkers tussen het voedselbos en tot havermout verwerkt door de Meesters van de Halm in Heeswijk. Ook verkrijgbaar in grootverpakking: 15 kg-30 euro.
Verzenden mogelijk per omdoos van 6 stuks. Prijs exclusief verzendkosten.
Alle ingrediënten zijn gegroeid in de natuur van onze voedselbossen in de Maashorst en verwerkt door Meesters van De Halm. De eerste complete echt lokale muesli! Omdat dit ook de eerste Nederlandse muesli is, verzenden we deze ook per post. INGREDIENTEN: havervlokken (70%), appel, Japanse peer, olijfwilgbes, pruim, pompoenpit, hazelnoot (nog 1x gekocht vanwege matige oogst), lindeblad.
Op een dag besloot een stapel kaasjes om de roodbacterie een kans te geven en veranderde in een vreemd uitziend kaasje met een roodachtige korst en een stevig kaasgeurtje. Echte kaasliefhebbers laten zich hier natuurlijk niet door afschrikken en wat blijkt: het is een heerlijk snoepkaasje geworden, die niet misstaat op de kaasplank (te vergelijken met Munster kaas). Vanwege de kleur en herkomst is deze kaas tot Wijstkaas gedoopt. Dit is een roodbacterie kaasje, deze staan bekend om hun specifieke smaak en geur, het is dus te adviseren deze in plastic of in een afgesloten doosje te bewaren. De korst kan heel wit van kleur worden, dat is niet erg en hij kan bij het groenafval. Een kaasje voor de echte liefhebber!
Dit is ons paradepaardje; even gerijpt, vol van smaak. De Zeeuwse melkschapen lijken altijd blij te zijn, vrolijk rennen ze ’s morgens de wei in en opgetogen komen ze ’s avonds in de stal om voederbieten en hooi te snoepen. ’s Nachts slapen ze veilig binnen, omdat we weten dat de wolf ook zijn intrek wil gaan nemen in dit gebied. De melk verwerken we tot kaas, vooral witschimmeltype en goudse kaas. We zijn hiervoor in de leer geweest bij ‘Doetie’s geiten’ in Friesland. Het zuursel voor de kaas hebben we zelf opgekweekt uit de melk, hier komt geen fabriekscultuur aan te pas. De natuurkorst maakt de kaasjes ook goed houdbaar.
De goudse kaas is geschikt om te schaven en lekker op brood, maar natuurlijk ook heerlijk uit het vuistje. Deze kaas is door de schapenmelk ook jong al vol van smaak. De natuurkorst kan gegeten worden of bij het groenafval.