Onze producten

BOERENYOGHURT

1l – 2 euro

Halfvolle melk

1l – 1,50 euro

Echte gras roomboter

200 gr – 3,- euro

Botermelk

1l – 1,50 EURO

Halloumi – grillkaas

200gr – 4,- EURO

Havermoutpap

1l – 2,20 euro

Rundvlees

1 a 2 kg div

Eieren

6 eieren – 2,- euro

Kefir

1 L – 2,75 euro

voedselbos havermout

500gr – 2,- euro

Verzenden mogelijk per omdoos van 6 stuks. Prijs exclusief verzendkosten.

Voedselbos muesli

500gr – 4,- euro

Verzenden mogelijk per omdoos van 6 stuks. Prijs exclusief verzendkosten.

Afhaalpunten

Bosveld Uden

Bosveld 303, 5403 AJ Uden

De Pluktuin Uden

Hooistraat, 5406 WB Uden

D’n Hof van de Toekomst Uden

Hoevenseweg, 5403 PA Uden

Helenastraat Uden

Helenastraat 14, 5401 AL Uden

Afhaalpunt worden?

BoerInNatuur is nog klein maar we willen groeien. We willen onze producten zo makkelijk mogelijk bereikbaar maken. Daarom werken we met afhaalpunten. Bent u enthousiast over onze producten, maar is een afhaalpunt te ver fietsen, dan kunt u misschien zelf een afhaalpunt worden!

We vragen daarvoor 1 dag per week toegang voor klanten tot uw tuinhuis of garage, en ruimte en stroom voor een tafelkoelkast. Neem contact met ons op voor meer informatie via wilco@boer-in-natuur.nl

Bestellen

Door het kopen van onze producten maak je niet alleen jezelf blij, je bent goed bezig op allerlei vlakken;

je zorgt voor meer biodiversiteit

je krijgt een kleinschalig en gevarieerd landschap

je helpt ons ideale landbouw realiseren: de kalfjes bij de koe houden, bomen in de wei, horens op de koe, en kruiden in het gras

nauwelijks voedselkilometers,

onbekommerd genieten van ambachtelijke, natuurlijke voeding

Dit is hoe het werkt:

Stuur ons een mail op Wilco@boer-in-natuur.nl en geef daarin aan wat je wilt bestellen, hoeveel en hoe vaak. Op donderdag bezorgen wij de bestelde producten bij het afhaalpunt bij jou in de buurt. Daar kun je ze vers ophalen. Wil je eens een keer meer of minder bestellen, dan kan dat natuurlijk.

Afhalen op de boerderij is beperkt mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.

BOERENYOGHURT

1L – 2 EURO

De yoghurt maken wij mild en dik, door het langzaam te laten rijpen bij een lage temperatuur. Het is een roeryoghurt, maar door voorzichtig te roeren blijft de structuur in stand. Het heeft dan wat weg van standyoghurt. Schud de yoghurt dus niet, behalve als je wilt dat deze dunner wordt. Elke week is de yoghurt iets anders, omdat deze reageert op de temperatuur waarop wij het enten en de temperatuur in de nacht. Ook de melk is wisselend van smaak, afhankelijk van wat de koeien hebben willen eten.

HALFVOLLE MELK

1L – 1,50 EURO

De meeste mensen hebben een voorkeur voor halfvolle melk. Daarvoor ontromen wij de verse melk, waarbij de room gebruikt wordt voor boter. De melk is gepasteuriseerd, maar niet gehomogeniseerd. Het is dus natuurlijk dat de melk bij stilstaan langzaamaan oproomt waardoor er een roomkraag bovenop de melk ontstaat. Deze kan je er door krachtig te schudden weer doorheen mengen, of eventueel afgieten. In een melkfabriek wordt de melk door een fijne zeef geperst waarbij alle vetbolletjes even klein worden, en daarna niet meer kunnen opromen.

ECHTE GRAS ROOMBOTER

200 GR – 3,- EURO

Onze boter is een puur ambachtelijk product. De melk wordt geënt met karnemelk cultuur. Na 18 uur op 25 graden Celsius, karnen we de melk totdat er gele boterklontjes drijven in de spierwitte karnemelk. De natte en luchtige boter koelen we, en daarna wordt deze handmatig gekneed, totdat alle karnemelk eruit is. Dat is nodig om de boter houdbaar te maken. De boter wordt daarna afgevuld in kuipjes van 200 gram. Na koeling is de boter nog redelijk smeerbaar. Dat komt omdat de koeien in de wei lopen en daar jaarrond gras en kruiden kunnen eten. Daarom mag de boter grasboter heten. Melk van koeien die in de wei lopen, heeft duidelijk andere inhoudsstoffen dan van stal gevoerde koeien. En dat merken wij zelf in de zuivelruimte ook heel goed.

BOTERMELK

1L – 1,50 EURO

Botermelk ontstaat bij het maken van boter. Na 18 uur wordt deze melk gecentrifugeerd ofwel gekarnd. Dan drijft de boter als bolletjes in de spierwitte karnemelk die dan afgetapt en gebotteld wordt. Door deze ambachtelijke werkwijze is onze botermelk dikker en romiger, en veel lekkerder! In de fles ziet u soms bovenin nog kleine boterbolletjes die door de zeef heen zijn gegaan. En na enige dagen stilstaan komt er door ontmenging bovenop een laagje wei.
Even afgieten of goed schudden en het is weer weg.
Bij fabriekskarnemelk zult u dit nooit zien, want die is heel anders gemaakt, die is niet gekarnd, dit is aangezuurde magere melk. Helaas denken veel mensen daardoor dat karnemelk zuur is, wij willen laten proeven dat botermelk of echt gekarnde melk heerlijk smaakt, het hele jaar door.


HALLOUMI – GRILLKAAS

200 gr – 4,- EURO

Halloumi is kaas die geschikt is om te grillen of te bakken, het is een smakelijke vleesvervanger. Bij het maken van de kaas wordt deze na het persen gesneden in blokken van minimaal 200 gram en die worden gekookt op 88 graden in pekelwater. Daarna wordt deze vacuüm verpakt. De kaas krijgt pas echt smaak als je het goudbruin bakt. Dat doe je door deze te bakken of grillen op een relatief lage temperatuur zodat het krokante korstje heel blijft. Het kan zonder toegevoegde olie. Voor het grillen snijd je de kaas in plakken van 1 cm dik. Deze plakjes draai je een paar keer om totdat ze een korstje gevormd hebben. Eventueel kun je halloumi kruiden, in het originele recept zit munt toegevoegd. Wij hebben ook minder zout gebruikt dan in het traditionele recept. Eet smakelijk!


Havermoutpap

1L – 2,20 EURO

Havermoutpap staat inmiddels bekend als een van de gezondste (en gelukkig ook lekkerste) ontbijtjes. Ook wel ‘overnight oats’ genoemd. Onze havermoutpap is lekker dik en romig en heeft van nature al een licht zoete smaak. De grondstoffen voor de pap zijn volledig afkomstig van eigen land: melk van de koeien en havermout van de akkers, gemalen bij de Meesters van de Halm. Meer zit er niet in, maar dat is ook niet nodig. Ook lekker met vruchtjes uit het voedselbos. Zowel warm als koud te eten.


RUNDVLEES

 • Stoofpakket

  2 kg vlees – Pakketprijs in Euro/kg 20

  bestaand uit porties:

  Dikke riblap

  Sucade

  Magere sudderlapjes

  (Braadlap)

  (Fijne rib)

  (Hacheevlees)

 • Super-de-luxe pakket

  1,5 – 2 kg vlees – Pakketprijs in Euro/kg 30

  bestaand uit porties:

  Haasbiefstuk

  Kogelbiefstuk

  Bief/baklapjes

  Entrecote

  Tartaar

  Biefstuk

  (Rosbief)

   

 • SoepPakket

  1 kg vlees – Pakketprijs in Euro/kg 8

  bestaand uit porties:

  Schenkel

  Soepvlees

  Mergpijp

 • SnelPakketje

  1 kg vlees – Pakketprijs in Euro/kg 12

  bestaand uit porties:

  Gehakt

  Worst

EIEREN

6 EIEREN 2,- EURO

Onze legkippen lopen in de wei, in een mobiel kippenhok dat dagelijks verzet wordt zodat ze steeds vers eten hebben. De kippen rijden achter de koeien aan, en pikken insecten weg. Zo krijgen wij heerlijke eieren.


KEFIR

1 L – 2,75 EURO

Kefir is een zuiveldrank op basis van rauwe melk. Door het langdurige fermentatieproces veranderd de melk in een licht koolzuurhoudende frisse drank. Het proces zorgt er ook voor dat dit een van de weinige producten is die rauwmelks verkocht mag worden. De houdbaarheid is lang.


BoerInNatuur
Wilco de Zeeuw & Debbina van Vuuren

Erenakkerstraat 4
5406VN Uden

wilco@boer-in-natuur.nl
+31 6 20 28 77 07

BoerInNatuur wordt ondersteund door het Fonds Natuurinclusieve Streekboerderijen