Onze producten

Boerenyoghurt

1l – 2 euro

Halfvolle melk

1l – 1,50 euro

Echte gras roomboter

200 gr – 3,- euro

Botermelk

1l – 1,50 EURO

Halloumi – grillkaas

200gr – 4,- EURO

Havermoutpap

1l – 2,20 euro

Tijdelijk niet leverbaar

Eieren

6 eieren – 2,- euro

Kefir

1 L – 2,75 euro

voedselbos havermout

500gr – 2,- euro

Voedselbos muesli

500gr – 4,- euro

Rundvlees luxe pakket

1,5-2 kg per pakket-30 euro per kg

Rundvlees snelpakket

2 kg per pakket-12 euro per kg

Rundvlees stoofpakket

+- 2 kg per pakket-20 euro per kg

Rundvlees soeppakket

+- 1 kg per pakket-10 euro per kg

NIEUW! Schapenvlees pakket

+- 2 kg per pakket-22 euro per kg

NIEUW! schapenkaasjes; Roodbacterie kaasje

500 gr – 15,- euro

NIEUW! Schapenkaasjes; Witschimmel kaasje

550-600 gr – 15,- euro

NIEUW! Schapenkaasjes; Gouds kaasje

700-750gr – 12,50 euro

NIEUW! Shoarma

pakje 250 gram-7,50 euro

Afhaalpunten

De Pluktuin Uden

Hooistraat, 5406 WB Uden

Alleen voor leden van de Pluktuin

D’n Hof van de Toekomst Uden

Hoevenseweg, 5403 PA Uden

Alleen voor leden van D’n Hof

Helenastraat Uden

Helenastraat 14, 5401 AL Uden

Ook afhaalpunt van groente en fruit van biologische
tuinderij de 2 Linden

Leerlooierstraat Oss

Leerlooierstraat 57 5345 PK Oss

Ook afhaalpunt van groente en fruit van
biologische tuinderij de 2 Linden

Afhaalpunt worden?

BoerInNatuur is nog klein maar we willen groeien. We willen onze producten zo makkelijk mogelijk bereikbaar maken. Daarom werken we met afhaalpunten. Bent u enthousiast over onze producten, maar is een afhaalpunt te ver fietsen, dan kunt u misschien zelf een afhaalpunt worden!

We vragen daarvoor 1 dag per week toegang voor klanten tot uw tuinhuis of garage, en ruimte en stroom voor een tafelkoelkast. Neem contact met ons op voor meer informatie via wilco@boer-in-natuur.nl

Bestellen

Door het kopen van onze producten maak je niet alleen jezelf blij, je bent goed bezig op allerlei vlakken;

je zorgt voor meer biodiversiteit

je krijgt een kleinschalig en gevarieerd landschap

je helpt ons ideale landbouw realiseren: de kalfjes bij de koe houden, bomen in de wei, horens op de koe, en kruiden in het gras

nauwelijks voedselkilometers,

onbekommerd genieten van ambachtelijke, natuurlijke voeding

Dit is hoe het werkt:

Stuur ons een mail op Wilco@boer-in-natuur.nl en geef daarin aan wat je wilt bestellen, hoeveel en hoe vaak. Op donderdag bezorgen wij de bestelde producten bij het afhaalpunt bij jou in de buurt. Daar kun je ze vers ophalen. Wil je eens een keer meer of minder bestellen, dan kan dat natuurlijk.

Afhalen op de boerderij is beperkt mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.

BOERENYOGHURT

1L – 2 EURO

De yoghurt maken wij mild en dik, door het langzaam te laten rijpen bij een lage temperatuur. Het is een roeryoghurt, maar door voorzichtig te roeren blijft de structuur in stand. Het heeft dan wat weg van standyoghurt. Schud de yoghurt dus niet, behalve als je wilt dat deze dunner wordt. Elke week is de yoghurt iets anders, omdat deze reageert op de temperatuur waarop wij het enten en de temperatuur in de nacht. Ook de melk is wisselend van smaak, afhankelijk van wat de koeien hebben willen eten.

HALFVOLLE MELK

1L – 1,50 EURO

De meeste mensen hebben een voorkeur voor halfvolle melk. Daarvoor ontromen wij de verse melk, waarbij de room gebruikt wordt voor boter. De melk is gepasteuriseerd, maar niet gehomogeniseerd. Het is dus natuurlijk dat de melk bij stilstaan langzaamaan oproomt waardoor er een roomkraag bovenop de melk ontstaat. Deze kan je er door krachtig te schudden weer doorheen mengen, of eventueel afgieten. In een melkfabriek wordt de melk door een fijne zeef geperst waarbij alle vetbolletjes even klein worden, en daarna niet meer kunnen opromen.

ECHTE GRAS ROOMBOTER

200 GR – 3,- EURO

Onze boter is een puur ambachtelijk product. De melk wordt geënt met karnemelk cultuur. Na 18 uur op 25 graden Celsius, karnen we de melk totdat er gele boterklontjes drijven in de spierwitte karnemelk. De natte en luchtige boter koelen we, en daarna wordt deze handmatig gekneed, totdat alle karnemelk eruit is. Dat is nodig om de boter houdbaar te maken. De boter wordt daarna afgevuld in kuipjes van 200 gram. Na koeling is de boter nog redelijk smeerbaar. Dat komt omdat de koeien in de wei lopen en daar jaarrond gras en kruiden kunnen eten. Daarom mag de boter grasboter heten. Melk van koeien die in de wei lopen, heeft duidelijk andere inhoudsstoffen dan van stal gevoerde koeien. En dat merken wij zelf in de zuivelruimte ook heel goed.

BOTERMELK

1L – 1,50 EURO

Botermelk ontstaat bij het maken van boter. Na 18 uur wordt deze melk gecentrifugeerd ofwel gekarnd. Dan drijft de boter als bolletjes in de spierwitte karnemelk die dan afgetapt en gebotteld wordt. Door deze ambachtelijke werkwijze is onze botermelk dikker en romiger, en veel lekkerder! In de fles ziet u soms bovenin nog kleine boterbolletjes die door de zeef heen zijn gegaan. En na enige dagen stilstaan komt er door ontmenging bovenop een laagje wei.
Even afgieten of goed schudden en het is weer weg.
Bij fabriekskarnemelk zult u dit nooit zien, want die is heel anders gemaakt, die is niet gekarnd, dit is aangezuurde magere melk. Helaas denken veel mensen daardoor dat karnemelk zuur is, wij willen laten proeven dat botermelk of echt gekarnde melk heerlijk smaakt, het hele jaar door.


HALLOUMI – GRILLKAAS

200 gr – 4,- EURO

Halloumi is kaas die geschikt is om te grillen of te bakken, het is een smakelijke vleesvervanger. Bij het maken van de kaas wordt deze na het persen gesneden in blokken van minimaal 200 gram en die worden gekookt op 88 graden in pekelwater. Daarna wordt deze vacuüm verpakt. De kaas krijgt pas echt smaak als je het goudbruin bakt. Dat doe je door deze te bakken of grillen op een relatief lage temperatuur zodat het krokante korstje heel blijft. Het kan zonder toegevoegde olie. Voor het grillen snijd je de kaas in plakken van 1 cm dik. Deze plakjes draai je een paar keer om totdat ze een korstje gevormd hebben. Eventueel kun je halloumi kruiden, in het originele recept zit munt toegevoegd. Wij hebben ook minder zout gebruikt dan in het traditionele recept. Eet smakelijk!


Havermoutpap

1L – 2,20 EURO

Havermoutpap staat inmiddels bekend als een van de gezondste (en gelukkig ook lekkerste) ontbijtjes. Ook wel ‘overnight oats’ genoemd. Onze havermoutpap is lekker dik en romig en heeft van nature al een licht zoete smaak. De grondstoffen voor de pap zijn volledig afkomstig van eigen land: melk van de koeien en havermout van de akkers, gemalen bij de Meesters van de Halm. Meer zit er niet in, maar dat is ook niet nodig. Ook lekker met vruchtjes uit het voedselbos. Zowel warm als koud te eten.


EIEREN

6 EIEREN 2,- EURO

Onze legkippen lopen in de wei, in een mobiel kippenhok dat dagelijks verzet wordt zodat ze steeds vers eten hebben. De kippen rijden achter de koeien aan, en pikken insecten weg. Zo krijgen wij heerlijke eieren.


KEFIR

1 L – 2,75 EURO

Kefir is een zuiveldrank op basis van rauwe melk. Door het langdurige fermentatieproces veranderd de melk in een licht koolzuurhoudende frisse drank. Het proces zorgt er ook voor dat dit een van de weinige producten is die rauwmelks verkocht mag worden. De houdbaarheid is lang.


Voedselbos havermout

500 gr – 2,- euro

Verzenden mogelijk per omdoos van 6 stuks. Prijs exclusief verzendkosten.

De haver is geteeld op de kleinschalige akkers tussen
het voedselbos en tot havermout verwerkt door de Meesters van de Halm in Heeswijk. Ook verkrijgbaar in grootverpakking: 15 kg-30 euro.


voedselbos havermout

Voedselbos muesli

500 gr –  4,- euro

Verzenden mogelijk per omdoos van 6 stuks. Prijs exclusief verzendkosten.

Alle ingrediënten zijn gegroeid in de natuur van onze voedselbossen in de Maashorst en verwerkt door
Meesters van De Halm. De eerste complete echt lokale muesli! Omdat dit ook de eerste Nederlandse muesli is, verzenden we deze ook per post.
INGREDIENTEN: havervlokken (70%), appel, Japanse peer, olijfwilgbes, pruim, pompoenpit, hazelnoot (nog 1x gekocht vanwege matige oogst), lindeblad.


RUNDVLEES luxe pakket

1,5 – 2 kg vlees – Pakketprijs in Euro/kg 30

bestaand uit porties:

Haasbiefstuk

Kogelbiefstuk

Bief/baklapjes

Entrecote

Tartaar

Biefstuk

(Rosbief)


Rundvlees snelpakket

2 kg – 24,- euro

bestaand uit porties:

Gehakt

Worst


Rundvlees stoofpakket

2 kg – 40,- euro

bestaand uit porties:

Dikke riblap

Sucade

Magere sudderlapjes

(Braadlap)

(Fijne rib)

(Hacheevlees)


Rundvlees soeppakket

+- 1 kg per pakket-10 euro per kg

Alles om een heerlijke soep te trekken. Bevat schenkel,
staart, mergpijp en 2,5 ons gehakt om balletjes te draaien.


Schapenvlees pakket

2 kg per pakket. Prijs per kg is 22,- euro

Vlees van het melkschaap is heerlijk mals en zacht.

Het pakket bevat;

Kotelet
Biefstuk
Sparerib
Lapje
Stoofblokjes
Stooflap
Schenkel
Gehakt (pakje 250 gram)


Roodbacterie schapenkaasje

500 gr – 15,- euro

Op een dag besloot een stapel kaasjes om  de roodbacterie een kans te geven en veranderde in een vreemd uitziend kaasje met een roodachtige korst en een stevig kaasgeurtje. Echte kaasliefhebbers laten
zich hier natuurlijk niet door afschrikken en wat blijkt: het is een heerlijk snoepkaasje geworden, die niet misstaat op de kaasplank (te vergelijken met Munster kaas). Vanwege de kleur en herkomst is deze kaas
tot Wijstkaas gedoopt. Dit is een roodbacterie kaasje, deze staan bekend om hun specifieke smaak en geur, het is dus te adviseren deze in plastic of in een
afgesloten doosje te bewaren. De korst kan heel wit van kleur worden, dat is niet erg en hij kan bij het groenafval. Een kaasje voor de echte liefhebber!Witschimmel schapenkaasje

550-600 gram 15 euro

Dit is ons paradepaardje; even gerijpt, vol van smaak. De Zeeuwse melkschapen lijken altijd blij te zijn, vrolijk rennen ze ’s morgens de wei in en opgetogen
komen ze ’s avonds in de stal om voederbieten en hooi te snoepen. ’s Nachts slapen ze veilig binnen, omdat we weten dat de wolf ook zijn intrek wil gaan nemen in dit gebied. De melk verwerken we tot kaas, vooral witschimmeltype en goudse kaas. We zijn hiervoor in de leer geweest bij ‘Doetie’s geiten’ in Friesland. Het
zuursel voor de kaas hebben we zelf opgekweekt uit de melk, hier komt geen fabriekscultuur aan te pas. De natuurkorst maakt de kaasjes ook goed houdbaar.


Gouds schapenkaasje

700-750 gram 12,50 euro

De goudse kaas is geschikt om te schaven en lekker op
brood, maar natuurlijk ook heerlijk uit het vuistje. Deze kaas is door de schapenmelk ook jong al vol van smaak. De natuurkorst kan gegeten worden of bij het groenafval.


SHOARMA

Pakje van 250 gram is 7,50 euro

Ambachtelijk gesneden schapenvleesreepjes vermengd met biologische shoarma kruiden.


Shoarma

BoerInNatuur
Wilco de Zeeuw & Debbina van Vuuren

Erenakkerstraat 4
5406VN Uden

wilco@boer-in-natuur.nl
+31 6 20 28 77 07

BoerInNatuur wordt ondersteund door het Fonds Natuurinclusieve Streekboerderijen